Wilde roos

Sie sind elegant und selbstsicher.

Die Wildrose Quintessenz B ist für Sie.

Die Rose ist schön. Die Rose ist elegant. Die Rose ist die edelste der Blumen. Sie ist die Blume der Königinnen und Göttinen, aber auch ein robuster dorniger Strauch der überall wächst und dabei ein wenig Schönheit verbreitet. Eine Blume mit der man sich nicht anlegt.

Mythen & Realiteit

De romantische dichter Ludwig Tieck vertelt dat Amor, de zoon van Venus, op zoek was naar de mooiste en meest perfecte bloem voor zijn moederdag. Alleen de roos leek hem mooi genoeg en hij plukte hem. Een doorn verwondde hem en zijn bloed kleurde het rozerood. Toen ze haar zoon zag terugkomen met de roos huilend, adopteerde Venus de roos die rood was geworden als zijn bloem.
In een ander verhaal van Tieck geeft een elf een mooie roos aan een menselijke vriend. Ze geeft de roos 3 kusjes zodat hij niet verwelkt. Deze roos duurde dus bijna net zo lang als een Quintessenz B wilde roos.

Ik accepteer het grote avontuur om mezelf te zijn

Simone de Beauvoir

Keuze uit roos

Deze wilde kant, broos maar sterk door zijn steken. Wees zeker van uw kracht, om te weten hoe u zowel in schoonheid als in geest voor uzelf kunt gelden. Een bloem die zijn elegantie aangeeft, maar ook zijn gevoeligheid. Elegantie is ook dat van zijn hart.

In de naam van de roos

Toen we het Air and Space Museum in Le Bourget verlieten, viel onze blik op een roos. Zo noemden we deze roos Consuelo, naar de muze en vrouw van Saint-Exupéry. Zo hebben alle rozen de voornamen van muze of gewoon jij, een vrouw met een passie voor bloemen en de natuur.

Rose of Nottingham Square Karlsruhe

Een delicate roos, allemaal in finesse, met verschillende afwerkingen voor alle smaken.
Vind de Emma en Anna broches, de Mary Lou en Amelia boloties.

Bourget Rose

De kleine wilde roos, verfijnd en origineel. Kleurverloop van meeldraden tot bloembladen. Het enige dat ontbreekt, is uw geur. Jeanne en Maryse boloties, en Claudine, Sabine en Consuelo broches

Plaatsen van onze vondsten :
 Square Nottingham à Karlsruhe
Le Bourget – Musée de l’air et de l’espace